خویی با بیان اینکه حتی داروسازان نیز گاه از صحت سلامت دارو آگاهی نمییابند، ادامه داد: داروخانهها تحت نظارت مستمر قرار دارند و اگر اصالت دارویی تایید نشود، سازمان نظام پزشکی برخوردهای تنبیهی و شدیدی با این موضوع خواهد داشت.
رئیس انجمن علمی داروسازان ایران گفت: تاکید میکنیم که شهروندان از تهیه دارو از نهادهای غیر رسمی جز داروخانهها خودداری کنند.
وی تصریح کرد: هر کالای آرایشی بهداشتی باید توسط ضوابط دولتی عرضه شود و پروندههای تخلفی که به نظام پزشکی میرسد، مربوط به عرضه فراوردههای آرایشی بهداشتی فاقد برچسب اصالت است.
رئیس انجمن علمی داروسازان ایران افزود: بر روی عرضه این محصولات خارج داروخانهها هیچ نظارتی نیست و هیچ کس روی عرضه محصولات بهداشتی در سوپرمارکتها نظارت نمیکند.
در ادامه این برنامه رادیویی افاضلی - پژوهشگر حوزه دارو نیز با اشاره به سود بالای عرضه این گونه محصولات ناسالم گفت: متاسفانه در مبادی غیر مجاز اینگونه کالاها به وفور دیده میشود و مصرف کنندگان حتماً باید از داروخانه محصولات مورد نیاز و دارو را تهیه کنند.
وی ادامه داد: داروخانهها و فروشگاههای معتبر زیر چتر نظارتی هستند و مصرف کنندگان نیز باید به برچسب اصالت توجه کنند و با ارسال یک پیامک ساده متوجه شوند این محصول [اصالتِ مصرف دارد یا خیر] شوند.
افاضلی با اشاره به صدمات سنگین مصرف کالاهای غیر استاندارد آرایشی و بهداشتی اظهار داشت: نهادهای نظارتی نیز باید کنترلهای خود را تشدید کنند ولی متاسفانه دارو و فراوردههای بهداشتی و تقلبی در بازار جذابیت خاصی برای سودجویان دارد.
این مدیر صنایع دارویی جمع آوری این گونه محصولات از بازار را نیازمند حرکتی عظیم در کل کشور دانست و خاطرنشان کرد: محصولاتی که در داخل تولید و آنهایی که به صورت قاچاق وارد میشوند، تا زمانیکه مصرف کننده خود را داشته باشند، افرادی نیز خواهند بود که این کار را به سهولت انجام دهند و عدم مصرف باعث میشود این تجارت سود خود را از دست بدهد.